OVER ONS

Wij willen niet de grootste zijn, maar vooral kwaliteit,
vertrouwen en respect aanbieden aan onze klanten.

In 1984, start Mr. Warzee Louis-Marie, reeds eigenaar van een rundveefokkerij gespecialiseerd in het Belgische Wit-Blauw ras, een veehandel om zijn bedrijf uit te bouwen. Dankzij de steun van de stichting PROMOVIANDE, cooperatie samengesteld door boeren, afmesters, beenhouwers en consumenten van de Condroz regio in hartje Wallonie is het slachthuis van Ciney gesticht, genaamd WAMABEEF SPRL. Dit gebeurde in het jaar 1996. De visie en het doel hiervan was en is nog steeds om de lokale fokkerij te ondersteunen en stimuleren.

Het slachthuis heeft een capaciteit van ongeveer 500 Runderen per week. Halal of non-halal naar keuze van de klant. De snijzalen die meer dan 50 tonnen per week versnijden voldoen aan de Europeese normen. Zelf heeft de familie Warzee hun eigen fokkerij in Frankrijk met meer dan 1500 CHAROLAISE runderen, die wekelijks streng geselecteerd worden om in Ciney geslacht te worden. Het Belgisch Wit-Blauw blijft onze specialiteit, zowel vrouwelijk als mannelijk.

Onze runderen zijn opgedeeld in 3 labels : PURE BELGIAN BEEF ( wit-blauw ), BEEF MARBLED SELECT  ( Holstein ), CHAROLAISE PURE PREMIUM ( Charolaise ). Ook kunnen wij beantwoorden op de vraag van bedrijven die zich concentreren op bereide gerechten en productie. 14 vrachtwagens vertrekken dagelijks om onze klanten te beleveren. Wij willen nietde grootste zijn , maar vooral kwaliteit, vertrouwen en respect aanbieden aan onze klanten.

 

WAT DOEN WE?

Strenge selectie

Kennis en vakmanschap zijn altijd en overal de graadmeter voor kwaliteit. We selecteren vlees en kweken volgens strenge criteria. Zo is een constante kwaliteit gegarandeerd. Smaak, rijpingstijd, marnering, herkomst, traceerbaarheid, leeftijd en dierenwelzijn bepalen mee welk vlees de final cut haalt.

Versnijden op maat

Standaardsnit of op maat en gewicht. Ervaren slagers versnijden het vlees volgens jouw verzoek. Voor kwaliteitsvlees die helemaal in jouw plaatje past.

Vers en zonder kwaliteitsverlies

Van ons eigen slachthuis rechtstreeks de versnijdingstafel op zonder transport. Zo krijg je een maximale houdbaarheid met optimale smaak en kleur.

Snelle levering: van productie tot klant

Een snelle levering in juiste omstandigheden is cruciaal voor verse producten. Daarom zijn onze transporteurs gecertificeerd om vers vlees te vervoeren. Onze strenge selectie is je garantie voor betrouwbaar, vers en snel transport.